in

Katter till salu – djurportal

  

Att ha ett husdjur förgyller verkligen vardagen på väldigt många sätt. Man kommer alltid hem till någon som är glad för att se en, och man har alltid någon att umgås med om kvällarna. Om du går i tankarna på att skaffa en katt så kan djurportal.se hjälpa dig att hitta en katt som passar både din bostad och din livssituation.  

Det är många som idag går och längtar efter en katt. Dessa nyfikna och glada krabater förgyller vardagen och gör att ens hem blir en trevligare plats att bo på. Oavsett om du vill ha en inne eller utekatt, eller om du letar efter en kattunge eller kan tänka dig att skaffa en äldre katt som mer eller mindre akut behöver ett nytt hem så kan du via djurportal.se hitta katter till salu.  

Att använda sig utav djurportal.se  

Djurportal.se är en tjänst som finns för att hjälpa djurägare antingen omplacera sina nuvarande husdjur, eller för att kunna sälja kattungar. Här så kan man klicka sig in på sektionen om katter för att sedan leta sig runt bland katter från hela landet. Det går att hitta vanliga bondkatter såväl som många renrasiga katter.  

Om du inte hittar någon katt som intresserar dig direkt så finns det en smart funktion som du kan använda dig av. Den kallas för sällskapsdjuragenten och är en slags profil med information om sig själv. Efter att man har fyllt i den så får man information kring när en ny katt som skulle kunna passa för din situation läggs upp på sidan. 

Att omplacera en vuxen katt  

Ibland så händer det att livssituationer förändras mer eller mindre drastiskt. Detta kan i sin tur leda till att familjer och hushåll inte lämnas med något annat val än att omplacera sina älskade husdjur hos en familj eller ett hem som har bättre möjligheter att ta hand om katten. Det kan vara allting från att någon i familjen har utvecklat en pälsallergi, eller att man behöver flytta till en ny bostad där man inte har möjlighet att ge katten allt den behöver. Om så är fallet så kan det passa perfekt med att omplacera katten via djurportal.se.  

Att köpa en kattunge  

Men det är inte bara äldre katter som letar efter nya hem som finns att hitta på hemsidan. Även många uppfödare väljer att lägga upp sina kattungar på djurportal.se tillsammans med andra informationskanaler. Det går alltså att välja bland kullar bland populära raser, men även bland en hel del olika kullar med bondkatter som vanliga privatpersoner vill bli av med.  

Att tänka på innan du skaffar en katt  

Det finns en hel del saker som man måste ha koll på innan man tar steget och hämtar sin nya familjemedlem och tar med den hem. Det första är att man har tillräckligt mycket utrymme för katten där hemma. Katter är väldigt anpassningsbara och behöver inte ha jättestora ytor för att må bra, men det är ändå viktigt att det finns gott om platser för den att utforska, sova, och leka på.  

Det är också klokt att du har skaffat ett klösträd eller liknande innan ni hämtar katten. Oavsett om den ska vara ute eller inne så är det bra om den har någonstans att vässa klorna, annars är risken hög att den kommer använda möbler istället. 

Inne eller utekatt? Det här är en fråga som du också kommer behöva ställa dig. Vissa som omplacerar sina katter vill försäkra sig om att katten kommer fortsätta att vara en utekatt, medans vissa vill försäkra sig om att katten kommer fortsätta vara en innekatt. Se därför till att du inte bara hittar en katt som du tycker är söt, utan även en som passar på din livssituation och bostad. 

Energibars från PurePower

Hur man klär sig som en man